Har du problemer med hjernetræthed?

Hvis du går og har problemer med meget mental træthed i din hverdag, så kan det være du skal have fat i en god psykolog.

Der er i dag rigtig mange, som oplever stress i deres hverdag. Derfor er der også rigtig mange, som vælger at gå til psykolog. Det har hjulpet rigtig mange efterhånden, hvilket også er grunden til, at så mange bruger en psykolog.

Man kan få en række forskellige redskaber af sin psykolog, som kan hjælpe en i sin hverdag mod hjernetræthed og stress.

Hvad er hjernetræthed?

Hjernetræthed kan være en svær størrelse at beskrive. Det er en mental træthed, som rammer hurtigt og pludseligt. Den føles mere alvorlig, end hvad normal træthed føles som.

Det handler ikke om manglende lyst eller vilje, når den mentale træthed rammer. Man bliver bare fuldstændig overvældet af mental træthed og selv den mindste opgave kan føles umulig at få lavet.

Hjernetræthed opstår oftest hos dem, som tidligere har fået en hjerneskade eller har stress. Det er som om, at hjernen slår fra.

Følgevirkninger, hvis du har hjernetræthed

Hjernetræthed vil komme til at påvirke ens mentale sundhed på en række forskellige måder. Man vil opleve, at ens energiniveau hurtigt vil falde. Man vil opleve problemer med ens koncentration og opmærksomhed.

Du vil hurtigere og nemmere miste overblikket og evnen til at holde det. Ens humør vil også blive påvirket. Man kan få store humørsvingninger, hvilket betyder at man det ene øjeblik kan sidde med tårer i øjnene og næste øjeblik have det fint nok.

3 forskellige typer af hjernetræthed

Mental træthed kan man dele op i 3 forskellige kategorier. Den ene kategori er fysisk træthed. Det er den, som de fleste kender og har nemmest ved at beskrive. Den kommer efter fysisk arbejde, hvilket kunne være en hård træning eller løbetur. Her er man træt i kroppen.

Herefter kommer den mentale træthed. Mental træthed er noget, som kommer i løbet af dagen. Jo længere tid man er vågen, jo mere træt bliver man. Det er oftest efter en lang dag, så føler man sig helt bombet i hovedet, hvilket er den mentale træthed.

Til sidst kommer den følelsesmæssige træthed. Den opleves ofte hos folk med angst og depression. Det er svært at beskrive denne slags træthed. Den fungerer lidt omvendt end de andre trætheder. Her føler man sig oftest mest træt lige når man vågner. Man er derimod mere frisk om aftenen.

Din krop har en speciel energipakke i løbet af dagen

Et redskab, som er meget effektivt er, at du forestiller dig, at din krop har et batteri ligesom din telefon. Her skal energien holde til hele dagen. Hver gang man vågner efter en god nattesøvn, så er man på 100%.

Man kan dog løbe ind i problemer, hvis man sprinter afsted fra morgenen af, eller man har opgaver i løbet af dagen, som kræver en masse energi. Her kan man så miste alt sin energi og derved ikke have nok til hele dagen.