Hvorfor har du dårlig telefondækning – og hvordan kan du løse det?

Telefondækning er ikke noget, som mange af os tænker over. Men hvis du er en af de danskere, som nogle gange er ved at rive håret ud, fordi signalet er så dårligt i sommerhuset eller på landejendommen, så er det måske her, du skal følge med.

For hvis du gerne vil lære mere om, hvad det er, som er med til at skabe disse problemer, så kan du finde det nedenfor. Hvis du så også gerne vil have et forslag til en løsning, så er du kommet til det rette sted!

Den første faktor – afstand fra telefonmasten

Dækning på telefonen er afhængigt af, at man kan få fat i et signal. Jo længere væk et signal kommer fra sin kilde, jo svagere vil det blive, og dermed vil det blive sværere at få fat i. Og det kan netop være dit problem.

For hvis du er langt væk fra nogle af de store master, så er det simpelthen ikke sikkert, at du rent faktisk har muligheden for at fange signalet. Det kan være for svagt til, at telefonen kan gøre noget godt med det.

Nogle gange er signalet også bare lige svagt nok til, at du ikke kan stole på det – og det kan jo også være utroligt frustrerende.

Den anden faktor – alt, som står i vejen

En ting er jo, hvis man er langt væk fra signalet. Men som med så meget andet, så kan et signal ikke komme forbi, hvis der er noget, som blokerer dets vej.

Det er netop disse former for forhindringer, som aktivt kan være med til at gøre det sværere for et signal fra telefonmasterne at nå hen til din telefon.

Og her finder du for eksempel ting som vores menneskeskabte konstruktioner – de store huse og bygninger, som ofte kan blokere. I sommerhusområder er det især de mange træer, som kan være med til at skabe en dårlig dækning. Til sidst, så vil bakke og bjerge simpelthen også gøre det sværere for signalet at komme forbi i sidste ende.

Løs problemet med en mobil repeater

En mobil repeater er en lille enhed, som har to antenner og en forstærker. Med en udendørsantenne, så opfanges et telefonsignal – det forstærkes så og sendes igennem den lille antenne ud til dig.

Repeateren kan lige netop være det, som du har brug for, hvis du har dårlig forbindelse. For en mobil repeater er netop lavet til, at du kan tage et signal, som er ret svagt, og så faktisk gøre det kraftigt i sidste ende.

Ved at forstærke det signal, som kommer udefra, så kan en mobil repeater også udbrede det forstærkede signal på et ret stort område. Nogle modeller kan simpelthen dække kæmpestore kontorbygninger, hvor folk arbejder i. Derfor kan det være en rigtig god investering, hvis din dækning simpelthen er blevet for dårlig!