Udendørshygge med levende ild

Der er noget ganske særligt over de aftenener hvor man sidder udenfor til langt ud på de sene nattetimer. Stjernerne dukker op på himlen en efter en. Luften bliver køligere. Duggen falder. Alt sammen i takt med at hygge stiger og minderne bliver skabt og gemt til en grå regnvejrsdag-

Lad bålet være centrum

Hvis du er så heldig at du har mulighederne for at kunne skabe et udendørs rum i forbindelse med dit hjem, så gør dig selv, din familie og venner den tjeneste at gøre noget ud af det og bruge det. Det behøver ikke kræve en hel masse og det kan laves på rigtig mange forskellige måder, som passer lige til dine ønsker og behov.

Du kan starte med at lade fokus være et bålsted. De fleste kan egentlig godt lide at sidde rundt om et bål og det giver mulighed for mange former for hyggeligt samvær. Man kan lave mad på bålet, hvis man vælger at købe lidt ekstra tilbehør i form af pander eller stativer til madlavning. Du kan også bare sørger for at have nogle bambuspinde på lager, så I nemt kan lave snobrød eller grille skumfiduser.

Bålplads eller bålfad?

Måden man laver selve bådpladsen kan også varierer en hel del. Nogle graver ud i jorden og laver en sten kant, på den måde kan de hundrede procent styre hvor stort bålet kan blive. Men en langt nemmere metode er at købe et smukt og godt bålfad.  Disse kan nemlig blot stilles på en sten terrasse og derfor kræver det kun at du finder frem til netop det bålfad du synes er det flotteste på markedet.

Bålfade findes også i forskellige størrelser, så det er også muligt at finde et som har plads til et bål af en god størrelse. I og med at et bålfad kan stå på ens terrasse, så kan det også være at man vil få det brugt udenfor sommermånederne, da det jo er tæt på jeres hus. Det er derfor nemt at gå derhen og bære de ting derhen man skal bruge. Har man glemt noget, så skal man ikke vandre hele vejen igennem haven i mørke.

Tricks til at få udnyttet bålområdet

Man kan godt gøre lidt for at øge chancen for hvor ofte man sætter sig ud til bålet. Du kan eksempelvis sørge for altid at have brænde, så man nemt kan lave et bål når lysten melder sig. Derudover er det også smart at have en god bunke af tæpper som godt må lugte af rød. Måske man kan have en kurv stående et sted som nemt kan tages med ud til bålfadet.

Det kan også være en god ide med lidt ekstra belysning udenfor. Det kan eventuel være nogle lanterner i et nærliggende træ eller nogle solcelle lamper rundt om bålområdet. På den måde kan man altid se hvad man laver, når man sidder derhenne.