Økologisk børnetøj er et hit

Den grønne bølge er over os, og det er der også kun gode grunde til. Vi har som forbrugere et ansvar, ved at anskaffe f.eks. økologisk børnetøj er du med til at fremme den grønne bølge. Du gør noget godt for dine børn ved at de får noget lækkert tøj samtidig med at du gør noget godt for miljøet ved at støtte en grøn bevægelse. Du kan herunder læse mere om økologisk børnetøj, som hører under begrebet GOTS og ’cradle to cradle’.

Tænk på fremtiden – tænk på økologisk børnetøj

Som forbruger kan det føles som om, at vi alle er fanget i en spindelvæv, hvor det er svært at se igennem hvilke beslutninger, der er gode for miljøet. Tøj er generel en stor udfordring for miljøet, og derfor kan det betale sig at investere i økologiske tøjproduktioner.

Har du hørt om begrebet ’cradle to cradle’ eller GOTS? Det er en produktstandard som sikrer dig som forbruger, at dit produkt er gået igennem en økologisk og forsvarlig produktionskæde. Med GOTS produktstandard er der gennemsigtighed omkring tøjproduktionen. Udover selve tøjproduktionen lever GOTS også op til andre standarder såsom PVC-fri emballage. Derudover er der tænkt på selve arbejdernes forhold. Det betyder, at de mennesker der har lavet tøjet, har arbejdet under gode forhold, og at tøjet ikke har været en belastning for miljøet. Kig efter GOTS mærkningen når du køber tøj for at sikre dig, at det har været igennem en ansvarlig, bæredygtig og økologisk produktion.

Miljøvenligt tøj, eller bæredygtigt tøj, kan ligeledes bruges i mange generationer, og det kan nedbrydes ubesværet i naturen. Det er en ren win-win for mennesker og for natur. Økologisk børnetøjet er godt for miljøet, for fremtiden og for klimaet. Det er det naturlige valg, der er produceret under bedste omstændigheder for vores planet.

Dit barn vil elske økologisk børnetøj

Økologisk børnetøj er super rart for barnet at have på. Det består af naturlige råmaterialer såsom økologisk bomuld og bæredygtigt uld, hvilket føles rart mod huden. Naturtekstiler varmer kroppen uden at blive for varmt at have på. Der er desuden fri bevægelighed og plads til leg i tøjet, da der er tænkt over strækbarheden af materialerne. Du investerer derfor i kvalitet og omsorg, når du køber økologisk børnetøj. Når dit barn er vokset ud af tøjet, kan du gemme det til lillebroren eller lillesøsteren eller give det væk til nogle venner eller den lokale genbrug.